header
[ Artikelen e.a. schrijfproducten ]

Big Bang Express

In 2007 ontmoette ik kunstenares Christel Cosijn (www.christelcosijn.com) met wie ik twee jaar later een creatief partnerschap aanging: Big Bang Express, bureau voor creatieve producties in woord en beeld.

Big Bang Express schrijft, bewerkt, redigeert en corrigeert teksten. Uiteenlopende teksten over elk denkbaar onderwerp. In heldere woorden, in een aansprekende stijl, aantrekkelijk, doelgericht, humoristisch, zakelijk, verbeeldend...

Met regelmaat schrijft Big Bang Express artikelen voor het Antilliaans Dagblad. Alle artikelen zijn te downloaden via www.bigbangexpress.com.

Daarnaast biedt Big Bang Express ondersteuning aan schrijvers. Ondersteuning op vele fronten, in vele gedaantes, van schrijfbegeleiding tot manuscriptbeoordeling, van grammaticale correctie tot uitgebreide feedback op structuur, techniek en stijl van een verhaal, van opmaken tot uitgeven.

In 2009 organiseerde Big Bang Express de eerste wereldwijde Nederlandstalige schrijfwedstrijd Het Manuscript, met Renate Dorrestein als eregast. Zie: www.hetmanuscript.org.

Big Bang Express werkt in opdracht voor bedrijven en particulieren.

Meer informatie? Surf naar www.bigbangexpress.com of stuur een mail naar: info@bigbangexpress.com

Rosee Bentana

Onder pseudoniem Rosee Bentana schreef ik samen met Christel Cosijn de Young Adult thriller Black Mamba. In 2009 las prof. dr. Wim Rutgers de eerste versie van het manuscript. Op basis van zijn kritische kanttekeningen en enthousiasme zijn we het verhaal gaan herschrijven. In 2011, toen het boek op twee plaatsen tegelijk ten doop werd gehouden, overhandigden we hem op Aruba het eerste exemplaar; gelijktijdig ontving Miep Diekman het boek in Den Haag.

Eind 2011 haalde Black Mamba de tweede prijs in de strijd om de PZC Publieksprijs en de vierde prijs tijdens de verkiezing Beste YA Thriller Crimezone 2011.

Uitgever Noordhoff selecteerde Black Mamba als Jonge Lijster voor het schooljaar 2013-2014 (zie: www.lijsters.nl).

Door te lezen en schrijven delen we niet alleen de wereld met elkaar, maar ook elkaars wereld! Black Mamba sluit hier naadloos op aan. Het verhaal speelt zich grotendeels af op Bonaire en is geschreven voor jongeren die het moeilijk vinden om de overstap van jeugdliteratuur naar volwassen literatuur te maken. Humor, liefde en avontuur zijn de pijlers van deze jeugdthriller. Door de eenvoudige schrijfstijl is het verhaal ook toegankelijk voor adolescenten met een minder grote leesvaardigheid of kennis van de Nederlandse taal.

Veel jongeren vinden de stap van jeugdliteratuur naar volwassenliteratuur te groot omdat zij hun intrede nog niet hebben gedaan in de wereld van de volwassene. Hierdoor sluit de belevingswereld niet aan en is de kans groot dat de lezer uiteindelijk afziet van de overstap naar volwassenliteratuur. Het is onze taak de liefde voor het geschreven woord bij jongeren aan te wakkeren.

Meer informatie over Rosee Bentana en Black Mamba? Surf naar: www.roseebentana.com.

Rosee Bentana bij u op school? Boek een schrijversbezoek! Het boek (papieren versie of e-book) bestellen? Ook dat kan!
Stuur een mail naar: info@bigbangexpress.com

 

richelle@vandendungengronovius.nl